Woordje Juni 2022

Zoals ik aangaf in mijn eerste berichtje op de nieuwe website ga ik terug elke maand een artikel schrijven over het reilen en zeilen binnen Omega. 

De bedoeling is om nieuwigheden en belangrijke events onder de aandacht te brengen bij de clubleden, maar soms ook een topic aan te snijden dat binnen Omega wat meer aandacht nodig heeft en waar we met zijn allen kunnen aan werken. 

Wat de maand mei betreft springt het weekend in Leuven er natuurlijk bovenuit. Spijtig misschien van de opkomst op de 2de dag maar dit was echt een feest voor de stads-O met reclame voor het oriëntatielopen. 

Felicitaties van alle kanten over dit weekend. Zelf blijft me het impressionante zicht van op de Wijnpers over Leuven bij. Dit is echt een setting om meer mee te doen. Het is eigenlijk ook de bedoeling om jaarlijks een Stads-O weekend te organiseren met meer allure. Dit jaar hebben de LOS-sers het startsein gegeven. Volgend jaar is het aan de HOS-sers om er een OL feest van te maken. 

Mijn dank aan iedereen die dat weekend heeft bijgedragen aan het event. 

Wat kunnen we in juni dan verwachten? Eerste datum om in het oog te houden is het VK aflossing. Ondanks het feit dat enkele Omegaleden niet zullen aanwezig zijn en ondertussen in ademnood zullen zijn tijdens hun deelname aan de relay van de Dolomieten zou ik toch graag een sterke deelname willen zien aan de aflossing; inschrijven kan nog tot 4 juni. Omega is altijd het sterkst in groep.

Zelf organiseert Omega, buiten LOS en HOS series, in juni maar 1 wedstrijd namelijk de lenteloop op de Kluis. Dit is weer één van de mogelijkheden om terug in een bosomgeving te kunnen lopen. Vele Omegasken smachten duidelijk terug naar de natuur om hun favoriete sport te beoefenen. Het terrein van De Kluis op 29 juni is ideaal om de beentjes voor te bereiden op de 3-daagse van België en na een zware blokperiode de hoofden vrij te maken. 

Op zaterdag 18 juni is er dan ook de Algemene Vergadering van Omega. De reden dat dit de laatste jaren zo laat gebeurt is dat we op de dag van de AV iets meer wilden doen met een voorafgaande training, etc... Maar door corona is dit tot op heden nog niet gelukt. Tijdens de AV zou ik onder andere de volgende topics ter sprake willen brengen:

  • website: nu er een nieuwe website is, zal Jochen het gebruik ervan komen verduidelijken, maar ik zou ook willen bekijken hoe we de informatiestroom met andere media zoals instragram, facebook kunnen linken. Verder zou ik willen weten wat leden nog verlangen van de website.

  • werking Omega: de laatste jaren is de traditionele manier van werken vertrekkende van een maandelijkse bestuursvergadering waar alle beslissingen genomen werden onder andere door de corona omstandigheden toch wat veranderd. De werking van LOS, HOS , kaartentekenaars, etc... loopt al voor het grootste gedeelte apart. We moeten eens nadenken of er nog andere werkingen apart kunnen gebeuren zonder dat het bestuur het overzicht verliest.

  • jeugdwerking: door de komst van BeArrows (die Omega ook ondersteunt door financiële ondersteuning van de deelnemers) en de shift van trainers naar LOS en HOS activiteiten, is er een lacune ontstaan om jongere jeugd en jeugd die oriëntatie recreatief wil blijven uitoefenen te begeleiden. Een Omega zomerstage lukt nog net, maar er is meer nodig dan dat.

We hopen als bestuur op de AV ook niet-bestuursleden te verwelkomen.Hoe meer input, hoe beter.

Als laatste wil ik onze jongeren nog aanmoedigen voor hun examenperiode , maar vergeet ook niet te ontspannen .

Vorige
Vorige

WOC 2022 Mix Relay

Volgende
Volgende

VK Sprint op RobTV