Nieuws    About    CartOtheek    Kalender    Resultaten    Inschrijvingen    FotOs    Jeugd    Clubblad    Winkel   

Welkom

Nieuws

About

CartOtheek

Kalender

Resultaten

Inschrijvingen

FotOs

Jeugd

CLUBBLAD

WINKEL

Intern

Mapico
28/01/2008 door Walter Van Krunckelsven
About us, orientatielopen, ...


 • Wat is orientatielopen

 • Wie of wat is Omega

 • De Omega-organisatie, het bestuurOrientatielopen is...
 • ... een avontuurlijke sport waarbij de deelnemers een omloop afleggen tussen verschillende controlepunten die op een kaart zijn aangeduid
 • ... voor jong en oud
 • ... recreatief of wedstrijdgericht
 • ... met respect voor de natuur want ...
 • ... het merendeel van de activiteiten gaat door in de vrije natuur: bos, park, provinciaal domein, militair terrein, ...


Omega orientatielopen


Omega is een Vlaamse orientatieclub die opgericht werd in 1977 in het Vlaams-Brabantse Diest.Anno 2020 is Omega de grootste orientatievereniging van het land met leden komende van Oostende tot Maaseik.
Omega is al die jaren bijzonder actief geweest wat betreft:
 • de aanmaak van IOF-kaarten (circa 11.000 hectaren in kaart gebracht)

 • wedstrijdorganisaties (meer dan 150 competities waaronder diverse Belgische en Vlaamse kampioenschappen, 2 Drie- en 1 Vijfdaagse van Belgie, verschillende internationale wedstrijden, ...)

 • jeugdwerking (o.a. tweemaal Bloso-laureaat als jeugdsportvriendelijke club).


Op sportief vlak heeft Omega op individueel maar vooral op collectief vlak zeer verdienstelijke resultaten gehaald: wisselbekers, ploegenklassementen, leden die deelnamen aan internationale kampioenschappen, ...
Clubactiviteiten


Omega organiseert elk jaar een 15-tal wedstrijden: kampioenschappen, nationales, regionales, sprint, nachten, ...Jaarlijks brengen we alternerend:
- een alternatief clubkampioenschap "De Gelukzalige Orienteur". Dit is een ludieke mengeling van activiteiten met een vleugje absurd orientatielopen.
- een clubfeest, waarbij we elkaar eens niet treffen in orientatieplunje. Naast lekker eten en drinken, is dit een gezellig samenzijn met spelletjes, huldigingen en zo meer.
- een buitenlandse reis voor de ganse familie waarbij naast het trainen en deelnemen aan wedstrijden op heerlijke orientatieterreinen er ook tijd is voor leerrijke uitstappen en ontspannende nevenactiviteiten. In 2014 trokken we met meer dan 100 clubleden naar Fontainebleau (Frankrijk) en ook in 2018 trokken we weer naar dit orientatieparadijs.De jeugdwerking kent naast zijn lopende activiteiten (jeugdbegeleiding tijdens wedstrijden, een ontmoetingsavond, trainingen, ...) elk jaar een hoogtepunt tijdens de vakantieperiode. Na de midweeks in Wirtzfeld, Hechtel, Eindhoven trokken we de laatste jaren wat verder. Zo stonden onder andere stages in Amal en Malungfors (Zweden), Myssen (Noorwegen), Novy Bor (Tsjechie), Logatec (Slovenie), Italie, de Franse Jura, Denemarken .... op het programma. In 2020 trekt onze jeugd naar Goteborg (Zweden).Op bestuurlijk vlak is Omega een vereniging zonder winstbejag (VZW), waarbij de Algemene Vergadering (medio januari) jaarlijks een bestuur kiest dat 11 x samenkomt.Wens je nog wat meer informatie over onze dynamische, jeugd- en gezinsvriendelijke club of wens je geheel vrijblijvend eens kennis te maken met onze sport, stuur dan een mailtje naar info@olomega.be. Wij zorgen er voor dat je met open armen ontvangen wordt!Aansluiting
Om clublid te worden dient U administratief twee zaken in regel te brengen.1. Je moet eenmalig een OV-licentie (aansluitingsformulier) invullen en aan de secretaris afgeven.

2. Elk jaar moet je echter ook nog lidgeld betalen. Hiervoor wordt je een Email toegezonden wanneer de secretaris beschikt over de aansluitingskaart.Het lidgeld bij Omega wordt jaarlijks vast gesteld en bedraagt momenteel:

Eerste gezinslid: 20,00 Euro

Andere gezinsleden, > 16 jaar: 20,00 Euro

Jongeren < 16 jaar: 5,00 Euro

Betaling kan gebeuren via overschrijving op rekeningnummer 001-1776646-70 van Omega vzw

IBAN code: BE 6000 1177 6646 70

BIC code: GEBABEBB


Het Omega-bestuur


Rudi AertsJacques GraulsFrancois Vandervelpen
VoorzitterOndervoorzitterSecretaris
Anton BuytaertWilly BosmansLeen Wouters
PenningmeesterMateriaalmeester Orientatiekledij
Walter Van KrunckelsvenWouter Leeuws

Admin.Coord.Coord. Jeugd
Roger Aerts Koen BosmansBart Van de Moortel
BestuurslidBestuurslidBestuurslid
Bart WillemsLiesbeth Van de VeldeMark Kerckhofs
BestuurslidBestuurslidBestuurslid
Miek FabreTim HillenSteven Tiesters
BestuurslidBestuurslidBestuurslid
Joost Talloen
Bestuurslid


Powered by CuteNews

Zoek in de Omega-website:

Author: In archives